Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Újabb búvóhely

2010.05.06. 08:00 - Lina - Cicanapló

Címkék: fotó kosztya naoko

Akik rendszeresen követik életünket a macskákkal, azok tudják, hogy Naoko másfél hete meghódította a legnagyobb magasságokat, és Kosztya után vetette magát a szekrény tetejére. Ezzel az eredményével csak azért van baj, mert Kosztya azt a helyet arra használta, hogy kiélvezze a magány óráit, és kicsit megszabaduljon az állandóan rajta lógó kicsitől. Hát, ennek vége lett. Érthető tehát, hogy Kosztyának új helyet kellett találnia.

Ma, ha nagyobbik cicánk szeretne elmélyülni, és gondolkozni az élet doglairól, vagy csak egyedül aludna kicsit, akkor az ablakba menekül. Abba az ablakba, ahová nem vezet út a fotel háttámláján keresztül, hanem embertelen magasságokat – valamivel több mint egy métert! – kell megugrania a hős macskának, ha ott akar lebzselni. Ott szokott nézelődni, felbukkanó muslicákra nyávogni vérszomjasan és jókat szundikálni. Még a bárányszőr fekhelyet is megkapta, hogy mégse kelljen a hideg falapon feküdnie – meg mert amióta nem fűtünk, a macskák nem ülnek annyira szívesen a radiátor előtt.

Naoko ettől a helyzettől teljesen ki van borulva. Ő maga, aki ha alaposan kinyújtózik, csaknem eléri az említett magasságot, sajnos képtelen feljutni az ablakba. A helyzet viszont megőrjíti. Ezt úgy tessék elképzelni, hogy az áratlan gazda ül az asztalnál, és mondjuk eszik. Kosztya ül az ablakban, és két lábra állva magyarázza a kis szárnyasoknak, hogy csak kerüljenek a közelébe, azonnal miszlikbe aprítja őket (vagyis inkább nanomiszlikbe, mert már így is miszliknyiek szegénykék), Naoko meg járkál a gazda és az ablak között, és ordítva nyávog. Néha megpróbál felmászni a szekrény rácsozatán, de sohasem jut a fényképen látható magasságnál feljebb, hanem onnan visszaesik.

Ennek a kiakadásnak legelkeserítőbb része a hajnal: mostanában menetrendszerű ugyanis, hogy reggel hat körüli kezdéssel, legalább egy órán keresztül idegborzoló, rekordhangosságú Naoko-nyávogás szórakoztat bennünket – szinte bizonyosan azért, mert Kosztya ez idő alatt az ablakban tartózkodik, szükségszerűen Naoko nélkül. (Ezt onnan tudjuk, hogy – hála a jó égnek – Naoko kifejlesztett egy külön ilyen alkalmakra tartogatott nyávogásfajtát, eszem a kis szívét.)

Mivel korábban feltettük néhányszor, egy picit el van kényeztetve, ez tény. De most már nem engedünk, akárhogy sír-rí is. Tanulja meg ezt is, mint a galérián való ugrálást. Ha néhanapján mégis felkerül oda - vagy mert felteszik, vagy mert elfelejti, hogy ő erre képtelen, és kétségbeesésében felugrik -, akkor órákon át nem jön le, hiszen csak a jó ég tudja, hogy mikor lesz újra alkalma feljutni oda. Mi azért szurkolunk, hogy tanulja meg az újabb halálugrást, mert kicsit zavaró ez a sok nyávogás...

Kövesd a Cicanaplót a Facebookon is!                    Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr381974091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegény Naoko, úgy látszik, képtelen elfogadni, hogy Kosztya időnként mellőzi őt. Pedig mekkorára nőtt már ő is, mégsem mer felugrani? És szegény gazdik! Nem is tudom, mit csinálnék a mieinkkel, ha elkezdenének itt hajnalban koncertezni nekünk!
Az első fotó mától a kedvencem Kosztyáról, még a nyelvét is kint felejtette! :P :)
Érdekes, hogy Naoko nem ugrik fel egyből, hanem meg kell tanulnia! Szegény Kosztya, mi lesz vele, ha már ott sem lesz nyugta? :)
Én is ammondó vagyok: szegény Kosztya, azt a kicsi magányt is sajnálja tőle Naoko...
Kosztya arca az utolsó képen nekem azt mondja: "Könyörgöm Naoko hagyjál végre békén!"
Ez egyébként a nőstény macskák kiváltsága? Mármint ez a hiszti?
Merthogy a mi Brigink is képtelen megugrani azt a szédítő félméteres magasságot, amit az ölemig kell megtenni, ha a fotelban ülök... Ezzel ellentétben a 230 centis könyvszekrény tetejére olyan akrobatikussággal ugrik fel, hogy néha azt hiszem, hogy majom volt az apja...


süti beállítások módosítása