Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Minden májjal

2010.06.16. 08:30 - Bálint - Cicanapló

Címkék: fotó videó kosztya naoko

Aki aggódna amiatt, hogy folyton csak Naokóról derül ki itt a blogban, hogy az agya helyén valami beazonosítatlan anyag található, azt megnyugtatnám: azért Kosztya sem vehetné fel a versenyt a legzöldfülőbb keleti bölccsel sem. A minap szokásához híven kétségbeesetten nyávogva fogadott reggel, reggeliért hisztériázva (tudniillik lefekvéskor általában még a kajájuk fele megvan, reggelre már nincs, azaz gyakorlatilag végigzabálják az éjszakát – nyilván tök logikus, hogy ezek után Kosztya minden reggel a torkát szorongató, szörnyű éhhalállal küzd). Egy ideig próbáltam nem tudomást venni róla, mondván, talán kibír még pár percet, de csak nem hagyta abba, úgyhogy megszántam, és megtöltöttem a tálkáját. Természetesen ez idő alatt a konyhaajtóban várakozott, és amint meglátta, hogy kilépek a szobába kezemben a tállal, nyávogott egyet, majd teljes sebességgel felvágtatott a galériára, és jó ideig esze ágában sem volt lejönni onnan. Hogy valaha éhes lett volna, már akkor se hitte volna el, ha videófelvétellel megtoldott prezentáció során emlékeztetem rá. Mondja valaki, hogy nem korrekt szellemi társa Naokónak!

Ha már étkezési szokások, azt is érdemes hozzátenni, hogy Kosztya minden reggel a reggeli hiszti és hízelkedés, lábhozdörgölőzés után legalább negyven másodpercet eltölt a reggelizéssel, ha nem harap a kajájából négyet, akkor egyet sem. Valószínűleg ez valami macskaösztön, hogy márpedig minden tisztességes macska feladata kikészíteni a gazdáját reggel mindaddig, amíg az kaját nem tesz az orra elé – aztán hogy éppenséggel tényleg éhes-e az illető állat, az már másodlagos kérdés.

Az alábbi videón pedig Naoko cuki táplálkozását örökítettük meg. Aki olvassa a blogot, alighanem tisztában van vele, hogy a macskáink válogatós, macskatáp-függő disznók. Ennek ellenére elveinkkel ellentétben állónak éreztük, hogy a csirkemájról levagdalt részeket a kukába dobjuk, ezért (némi fűszerrel, a fene a burzsoá fejüket) kifőztük nekik ezeket. A videó elején az látható, ahogy Kosztya megvetéssel teljes undorral pillant ránk, és azt gondolja, hogy „szerintetek én ezt meg fogom enni, ti ostoba véglények?”. Utána azt a hatalmas küzdelmet figyelheti meg a kedves néző, amelyben a mindenben oly' ügyes Naoko hihetetlen küzdelmek árán megbírkózik egy csaknem félcentis májdarabbal. Nem csoda, hogy előbb ki kellett rángatnia a tányérjából, és akkurátusan elhelyezni a frissen takarított szoba kellős közepén.

Kövesd a Cicanaplót a Facebookon is!                    Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr532083301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ááá, így szokta Boni is néha.
Kap kaját, aztán eszik pár falatot, majd elrohan. Később visszatér, mikor nem látja senki, és akkor eszi meg.
Szerintem egyszerűen kiélvezi minden másodpercét, mert egy ínyenc :)
(és nagyon jó, ahogy a majszolás közben egyszer felnéz, hogy figyelitek-e)
"az éhenhalt kismacska szívszaggató dala" - ezt mi is meghallgatjuk minden egyes áldott este.
Sziámiasszonyság nem, csak élettársa játssza ezt el...

Szuflé, a vérsziámi viszont másfél hete fogta magát, széttépte a földön fekvö spáros szatyrot, kiszabadította az alutálcás kaját - és körberágta, ahol érte. MINDET.
:)
Ez a szinkronhang nagyon jó!


süti beállítások módosítása