Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Kicsit belémszállt a boldogtalanság

2010.05.28. 10:15 - Lina - Cicanapló

Címkék: fotó kosztya naoko

Naoko ül a földön. Az asztal alatt, vagy a szekrény mellett,  esetleg a fürdőszobában, de szigorúan a padlón – nem szőnyegen! –, szigorúan ül – nem heveredik le! –, és néz maga elé. Ha felveszem, nyávogva ellenkezik, alig egy másodpercet marad meg az emberi kézben, aztán rúg és zsörtölődik, minden módon jelzi, hogy ő most már távozna.

Kosztya az ablakban van. Vagy a dobozában. Esetleg a másik szobában a szőnyegen heverészik. Úgy tűnik, Kosztya éppen megközelíthetetlen. Naoko felugrik mellé az ablakba (vagy be a dobozba, vagy a szőnyegre), de fél perc múlva már újra a padlón ücsörög. Nincs nyávogás, morgás, fújás. Egy nyikk se hallatszik, talán pofozkodás se volt, de Kosztya valami néma elutasítást sugároz magából, így Naoko lemondóan távozik.

Nem értem, hogy miért nem keres magának valami puha helyet, ahol ő is kényelmesen üldögélhet vagy alhat. Nem értem, hogy miért nem játszik valamivel, hiszen nem egy plüss, kötél, kupak és kavics várakozik körülötte. Nem értem, hogy miért nem vígasztalódik nálunk, amikor mi örömmel dédelgetnénk Kosztya helyett.

Ez a jelenet mostanában egyre gyakoribb. Félek, hogy Naoko nem boldog.

Kövesd a Cicanaplót a Facebookon is!                    Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr402033923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez szomorú hír :((
Cicáknál is van depresszió?
Erdekes, nekem akkor volt depis a macskam mikor elkoltoztunk. Az uj hely miatt. De eleg rendesen. Sok ido kellett mire feldolgozta.
Nem akarlak elkeseríteni, de az otthoni ugyanilyen Micu cicánk is addig volt pajkos, amíg fel nem nőtt. Utána mindig úgy nézett ki, mintha szörnyű rossz sorsa lenne, mintha rászállt volna a világ minden fájdalma. Játékkal ki lehetett / lehet zökkenteni, de amint nyugi van, ismét bánatos tekintet, ne nyúlj hozzám. Nagyon ritkán engedi simogatni magát, szinte csak esténként, amúgy depressziós arccal csücsül a lakás bizonyos pontjain.
Azért még talán nincs nagy baj.
Bonifác is egy ideig hisztis és sértődött volt, mikor végleg szobafogságra kárhoztattuk (sajnos előtte már elvesztettünk két cicát, Bonit meg egyszer szerencsés kimenetellel elütötték, egyszer meglőtték, egyszer meg napokra elveszett egy viharban, és utána annyira féltünk, hogy valami baja esik, hogy bennfogtuk).
Mostanra egész jól belenyugodott, és ugyanolyan játékos és bújós, mint régen, már amennyire én tudom, ugyanis exemnél maradt, de néha még meglátogatom, viszek neki almot vagy kaját.
Ja, igen, Boninál egyedül az a tünet maradt meg, hogy azóta hajlamos volt a padlón hagyott textileket (törlőrongy, leesett törölköző vagy ruha, terítő) lepisilni
enni eszik rendesen? könnyen lehet lappangó vagy éppen előtörő betegség, nehogy a saját hibádból tanulj, legalább egy átvizsgálás meg egy vérkép nem ártana...
Persze ha csak nem volt trauma megelőzőleg?
Szerintem az a baja, hogy Kosztya elhanyagolja és nem él vele lelki életet.
@zsenyaf: Nem beteg. Eszik rendesen, játszik rendesen, alszik rendesen a nap azon felében, amikor Kosztya hajlandó foglalkozni vele. A nap másik felében nem tud mit kezdeni magával a másik vacak nélkül...

@robertnem: Pontosan.
Tök ariik. :) Nekem deguim vannak. Ők is társas lények. Egyedül képesek bedepizni, úgyh szerintem egy macska is képes.
Sehol semmi esemény?! Akkor nem csak Naokoba szállt bele a boldogtalanság!
Ez a blog egy gyönyörűség. Mindennapi kenyerem. Frissítsétek gyakrabban, könyvbe való. Irodalmi macskaszárnyalás!


süti beállítások módosítása