Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Nosztalgia #2: Ölbecica

2010.02.17. 08:30 - Lina - Cicanapló

Címkék: fotó kosztya naoko

Napok óta tervezem, hogy milyen nagy kesergéssel kezdem majd ezt bejegyzést, hogy nincs már nekem ölben üldögélő, bújós cicám. Mert valaha az ember legnagyobb gondja az volt számítógépezés közben, hogy az egyik, vagy esetleg mindkét kezét lefog(lal)ja egy macska. Néha kettő. Például így:

Ez persze csak néha volt bosszantó, ha az ember feltétlenül blogot akart írni. De általában jól szórakoztam azzal, hogy lefotózzam őket a szabad kezemmel. Így hát kész kis sorozatunk van arról, hogy Kosztya hogyan sajátította ki annak idején a kezeket.

Különben Kosztya a kezdet kezdetén nehezen volt meghódítható. Igen rosszul esett neki, hogy elvittük otthonról, meg sokan is voltunk egyszerre, a lakásban, amikor megérkezett szóval az első napokban legfeljebb oda lehetett hozzá menni, és megsimogatni ott, ahol éppen feküdt. De aztán sikerült meghódítani, és ha ölbe vettük, végül már boldogan maradt.

Körülbelül ekkor vált Kosztya egy doromboló-géppé. Ha csak hozzáértünk, azonnal rákezdett, még akkor is, amikor közben próbált elmenni. Igazából azóta se tud ellenállni ennek az ösztönnek. Ha az ember magához öleli, előbb-utóbb rákezd a mormogásra. Ez még most is igaz, ha odamegyek hozzájuk, és simogatni kezdem az összebújt cicákat, Kosztya két pillanat alatt dorombolni kezd. Különben később úgy belejött az ölben ülésbe, hogy már idegenekhez is felmászott, és órákon keresztül durmolt az ölükben.

Máskor meg nálam vett fel hihetetlennél hihetetlenebb pózokat alvás közben. Valójában azóta is imád lelógatott fejjel aludni. Biztos azt hiszi, okosabb lesz, ha hagyja, hogy oda folyjon a sok vér.

Aztán ugyancsak megsértődött azon, hogy Naoko idekerült. De az is lehet, hogy egyszerűen csak olyan korszakában volt. Mindenesetre Kosztya egy darabig nem kért belőlünk. Valahol szerencse, hogy Naoko akkor még részeltetett bennünket abban a kiváltságban, hogy az ölünkben kucorgott...

Mert különben Naoko rögtön bújósan kezdte a az ittlétet. Eleinte tartott Kosztyától, hát természetes volt, hogy hozzánk járt menedéket kapni. Aztán egyre jobban összebarátkoztak, és mi lassan kiszorultunk a képből. Azért még voltak jó pillanatok, amikor lefoglalta a számítógép előtt ülők kezét.

 

Majd egyszer csak Naoko is megorrolt ránk. Mivel nem hoztunk egy még újabb és még kisebb kiscicát, ezúttal aligha foghatjuk a dolgot arra, hogy ezen sértődött meg. De az egyszer biztos, hogy Naoko nem kért többet az emberekből (annál inkább kért Kosztyából, akit mindenhová követ(ett), és ha nem találta, keservesen nyávogni kezdett), sőt, tiltakozva nyervogott, ha valaki fel merte venni. Alvás közben azért oda lehetett hozzá járulni, és mindennemű elmozdítás nélkül megsimogatni.

Ahogy a bejegyzés elején már céloztam rá, valójában ez a helyzet így volt egészen az elmúlt időkig. Kosztya még mutatott némi érdeklődést - főleg Bálint iránt -, őt fel lehetett venni, és akkor dorombolt, de ölben ülni kevésbé volt kedve. Naoko nem kért semmiből. Aztán tegnap filmnézés közben ölbe vettük Kosztyát, aki heves dorombolással nyúlt végig mindkettőnkön (hihetetlenül nagy!), és végigaludta a filmet. Este pedig Naokót vettem fel, ráadásul Kosztya mellől, és nem hogy semmi kifogást nem emelt, de akkor már maradt és el is aludt nálam. Szóval van remény. Mondhatni, látom a fényt az alagút végén. Részben azért, mert Naoko éppen itt ül az ölemben (és nagyon szeretne írni a gépen, de nem hagyom), részben pedig, mert ma is megmaradt a kezemben egy kicsit. Mégpedig tisztára úgy, mint egy kisgyerek:

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr591764996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A mi otthoni sziámi cicáink is csak kiskorukban voltak bújósak, ahogy nőttek, egyre kevésbé jöttek. Dorombolni szinte nem is hallottam őket. Ma már az igen nagy kegy, ha valakinek az ölébe ülnek és hagyják magukat simogatni :)
Hát megnőnek a gyerekek és önállósodnak és mindinkább a saját társaságukat keresik. Ezt jól véssétek az eszetekbe és örüljetek egy-egy kis dorombolásnak.
Ismerős... Visszanézve a képeket, ma már én is elcsodálkozom, hogy Jocó mennyit nem hagyott dolgozni. Az ő dorombolómotorja még mindig nem rozsdásodott be, de már nagyon rövid ideig van ölben, és szinte csak úgy, hami vesszük föl, magától nem jön.
Bogárkák...:)
A mienk csak ha gusztja volt hozzá, akkor mászott az ölünkbe. Megállt a gyomrunkban a négy tappancsával, ürgött-forgott, megetette velünk a farkát (mint egy bazi nagy tollforgó), majd letottyant. Kicsinek is ilyen volt. Felvenni alig lehetett, csak, ha megtámasztottam a fenekét is. Azóta is úgy veszek fel minden macskát, sose a derekánál.
@sorica123: "megetette velünk a farkát" :))
Ez is de ismerős!!
Fú, biztató kilátások... Akkor örülök, hogy Naoko ma meegint ült egy sort az ölemben, és amikor megúnt engem, akkor nagyon szorosan mellém ült a kanapéra, sőt a lábát és a fejét a karomra hajtotta. Ezek szerint már ezt is értékelni kell. ;-)
Szuperek a fotók, a legutolsó a kedvencem! Naoko milyen komoly ábrázattal néz a gépbe! :)
Az ölbevevős, odabújós kérdésben nekünk éppen nincs panaszkodnivalónk, Mazsi igazán dögönyöznivaló kölyök. Remélem, azért Kosztya kárpótol benneteket a dorombolásával! Azt viszont nem hittem volna, hogy egy ilyen szeretetre és törődésre éhes cica, mint Naoko ennyire szűken osztogatja a kegyeit a gazdiknak.


süti beállítások módosítása