Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Karácsonyi ajándék?

2010.01.04. 08:00 - Lina - Cicanapló

Címkék: fotó hellókarácsony kosztya naoko

A helyzet az, hogy nem hiszünk a macskáknak adott karácsonyi ajándékban. Nem arról van szó, hogy semmibe vennénk őket, ahogy nyilván ez látszik ebből a blogból is. De, ha a kedves olvasó végigveszi velünk a lehetséges ajándék-ötleteket, mindjárt látni fogja, hogy miért is gondoljuk ezt.


Kezdjük a különleges táppal vagy egyéb finomságokkal. Az a helyzet, hogy a lehető legjobb minőségű ételt adjuk nekik, koruknak megfelelőt – aztán később majd az ivartalanításnak megfelelőt fogjuk –, nem garasoskodunk ezen. De eszünk ágában sincs venni nekik valami agyonhirdetett márkát, ami függőséget okoz és sokkal kevésbé egészséges, csupán a változatosság kedvéért…

Finomságok is jutnak, főleg amikor mi eszünk, mert úgy tűnik, számukra az a legizgalmasabb, ami a mi tányérunkon van. Ráadásul Kosztyára jellemző, hogy ha egyszer-kétszer különleges ételt (virslit, tejszínt, párizsit) kap, akkor néhány napig megcsappan az étvágya, mert abban reménykedik, hogy ha kerüli a drága jó Royal Canint, majd újra virslivel fogjuk tömni. Tehát érdemes vigyázni azzal, hogy neki mivel kedveskedünk. Van tejes jutalomfalat is itthon nekik – amit Naoko játéknak néz, és nem eszi meg a játszadozás végeztével se, Kosztya viszont szereti, így hát kap is időnként, szóval erre se lehet panasza. (A jutalomfalat név marhaság, elvégre mire taníthatunk meg egy macskát, ami után jutalom jár neki?)

A másik jó ajándék a játék lenne. Hát ezzel kapcsolatban újra meg újra igazolódik azon tézisünk, hogy a cicák nem igényelnek drága, boltban kapható játékot. Imádják a papírgalacsint, a keményebb papírból hajtogatott kishajót, mindenféle zsinórt és madzagot, a Kinder tojás meglepetésének dobozkáját, boros- és pezsgősüvegek dugóját, és nem utolsó sorban a saját farkincájukat. Igaz, régi (és egy új) plüssel elláttuk őket, amik szintén előkerülnek néha, de alapvetően elmondhatjuk, hogy mindig a legújabb játék a legviccesebb, és az a játék bármi lehet. Ennek megfelelően körülbelül kétnaponta kapnak valamit – nem kell ehhez ünnep.

Alvó- és búvóhelyek következnek még a sorban, mint felmerülő ajándékok. Leszögezve, hogy ez még a legjobb ötlet, el kell mondanom, hogy egyelőre (vagy talán örökké) a cicáink állandóan váltogatják a kedvelt helyeiket. Kosztya hol ezt, hol azt a pontot szereti meg egy időre, Naoko pedig azt szereti, ha Kosztya a közelében van, tehát hűen követi őt. Még a kezdet kezdetén vettünk egy bújócsövet és egy karomélesítővel egybeépített dobozt nekik. Nem mondom, hogy rá se néznek, de annyit nem voltak benne, amennyibe került – mondjuk az amúgy is itt álló konyhaszékhez képest, amely Kosztya egyik visszatérő kedvence.

Ettől függetlenül kaptak ajándékot – igaz, nem tőlünk, de akkor is –, mégpedig egy bárányszőr párnát (a képeken ez látható). Elsőként Naoko fedezte fel magának az új helyet, biztosan azért, mert rögtön kiszúrta, hogy nagyon illik a színeihez, és szemet gyönyörködtető látvány ő, amint a párnán fekszik. Kosztya, aki szuverén lény, és nem szereti, ha megmondják neki, hogy hova feküdjön, hanem inkább felfedezi maga a helyeket, jó egy hetet várt, mire hajlandó volt leheveredni a párnára. Kétségkívül neki is tetszett azért.

Azóta láttuk már őket kettesben is a párnán, összebújva-gömbölyödve. Naoko kifejezetten szereti: mivel közel van a tálkája, evés után néha csak odáig tudja elvonszolni magát, majd mély álomba zuhan. De azért Kosztya is le-lefekszik rá – és az csak természetes, hogy ilyenkor Naoko azonnal csatlakozik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr271642746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen a cicák szeretik az ilyesmit ! Nálunk én kaptam Karácsonyra egy mágneses gyapjú derékaljat, de a macskák is imádnak rajta feküdni, ha tehetik. Ilyenkor nagyon kényelmesen elhelyezkednek és látványosan jól érzik magukat. Csak ők külön-külön használják, nem fekszenek ilyen édesen egymás mellé, mint Naoko és Kosztya.
Jolinak a befőttes gumi a megunhatatlan játéka :)
Nahát, Naoko szeme piros, ha belevillan a vaku! Azt hittem, minden cicáé zöld ilyenkor.
Na de egyébként: úgysem tudják, mi az a Karácsony, mi a születésnap stb.
Nálunk is a spontán játékszerré avanzsált dolgok aratják a legnagyobb sikert - pl. cipőfűző, csomagolópapír, zörgős zacskó. A plüssöket befújjátok valamivel, vagy maguktól játszanak vele? Zserbónknak van egy csomó állata, de rájuk sem hederít. Próbáltunk macskamentát csepegtetni a plüssökre, de csak nagyobb ívben kerüli őket. :)
Nektek tényleg érdemes cicákat tartani, mert annyi türelemmel, szeretettel és azt is mondhatom, hogy hozzáértéssel foglalkoztok velük. Megállapitásaitokat közhirré téve, sok állatszerető részére teszitek érdekessé a blogotokat. Nem is beszélve a fényképekről!!!!!
@Messzenéző Minyon: Igen, a sziámi cicáknak nagyon kék a szeme, ezért piros. Különben nem csak a vakunál, hanem néha otthon a lámpafényben is pirosnak néz ki. :-D

@mickie: Hát, nálunk maguktól imádta mindig minden macska a plüssöket. Kosztya ugyanazt csinálta később az új cicákkal is, mint a plüsökkel: leszorította, rúgta a hátsó lábával és harapdálta...
Összegyűrt alufóliából galacsin, papírgalacsin, hajgumi, alma szára, wc-papír guriga, lelógó függönyhúzó zsinór, telefontöltő zsinórja... ezek mind a világ legjobb játékai!


süti beállítások módosítása