Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Szeret - nem szeret

2009.11.23. 00:55 - Lina - Cicanapló

Címkék: fotó kosztya naoko

Ádáz harcok színtere lett a lakásunk. A néma küzdelem és a nyávogás (Naoko részéről) is egyaránt hétköznapi része lett újabban az életünknek. Ha Kosztya nem ugrik neki Naokónak, akkor a kicsi provokálja, ha Naoko éppen csak eljátszogat magában, akkor Kosztya kap kedvet, hogy beszálljon, és vagy elvegye a játékát, és megmutassa, hogy hogyan kell ezt szépen csinálni, vagy letámadja Naokót.


Volt már, hogy az ágyon kergetőztek, úgy kellett kipakolni őket a szobából, hogy álomra hajthassuk a fejünket. Komoly harci színtér a fürdőszoba is, ahol Naoko néha még egyedül is szokott partizánkodni, és még akkor is bújik, lesből támad és felgörbített háttal csúszkál a kövön, amikor Kosztya már rég bevonult egy fotelbe. Máskor Naoko beül a lavórba, ami igen alkalmas hely arra, hogy a saját farkát kergesse – igen, ő is felfedezte már ezt a macskákhoz gyárilag adott, szuper játékot –, és szükség esetén kifelé osztogassa a pofonokat, Kosztya ilyenkor megpróbál oldalról betámadni, és képtelen megérteni, hogy fal van köztük, ezért nem tud átkarmolni. Csak annyit érnek el, hogy nagy zajt csapnak, és Kosztya tologatja a lavórt Naokóstul a szobában.
Hogy mindez csak játék, azt nem csak a remény mondatja velünk: szoktak ők békésebb vizekre is evezni. Ma is az történt, hogy Naoko úgy döntött, az én ölemben ülni nem olyan izgalmas, és átugrott Kosztyához a szomszéd székre, és addig bújt, addig dorombolt, amíg nem kapott egy kis nyalogatást (meg némi rugdosást, amikor szopizni próbált), és el nem aludtak együtt. Ilyesformán:


Nemrég egészen közelről is megszemlélhettem ezt a szeret – nem szeret viszonyt: filmet néztem – ami egyébként végtelenül lekötötte Naokót, hosszú perceken keresztül bámulta az ölemből a képernyő váltakozását, és néha úgy éreztem, ha nem tartanám eléggé, rávetné magát a laptopra –, és Naoko egy idő után ismét a farkát kezdte kergetni mellettem a kanapén. Kosztya feljött, és lesből rávetett magát – hogy leszorítsa és össze-vissza nyalogassa Naokót. A pici kicsit fel volt hergelve, pedig úgy tűnt, Kosztya szívesen aludna egyet együtt. Így végül is az lett a program, hogy lefogják egymást, és felváltva nyalogatják és harapdálják a másikat. Mondjuk, ha arra gondolok, hogy Naoko játékai között első helyet foglal el a kezem brutális harapdálása, nem is tűnik annyira nagy ijesztőnek, ahogy egymásnak estek. Biztos engem is szeret közben Naoko… (Meg régen Kosztya is harapdált, és ő is biztos szeretett azért közben.) Így folyt tehát a vadulás itt mellettem, de most végül külön heveredtek le, Kosztya a fotelbe, Naoko mellém a kanapéra.
Habár amíg a képeket válogattam, Kosztya átjött ide, és összebújva dorombolni kezdtek. De nem megyek el a fényképezőgépért, úgyis szétrebbennének (és igazából Kosztya enni szeretne, így sem érti, miért blogolok ahelyett, hogy megetetném). Inkább itt van még egy korábbi kép:

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr891544654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát az biztos, hogy Nálatok otthon nem lehet unatkozni! De mikor tudtok igy dolgozni?

Az szerencse, hogy a két cica jól megvan egymással. Igy ha nem vagytok otthon, ők akkor is jól szórakoznak. Naoko vitalitása ugy látszik ellensulyozza kicsinységét és nőiségét.
Csakhogy megváltoztattátok az emblémátokat! Mert akármennyire is gyönyörü Kosztya, de már nem egyke-cica.

Ezt a békés egymás mellett élést, amit a mostani kép sugároz, sok ember elsajátithatná!


süti beállítások módosítása