Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Kakasszóra

2009.11.05. 19:33 - Bálint - Cicanapló

Címkék: fotó kosztya

Kosztya köszöni szépen, jól van, noha hajlott kora miatt (4 hónapos is elmúlt már) egyedül játszani már ritkábban szokott, és a nevelői segedelmével történő játékban is lustább valamicskét – mindezek alól kivételt képez az egyik melegítőfölső zsinegén lógó műanyag golyócska, amivel bármikor képes pofozkodni egy sort. (Kellene neki egy társ, de ilyen irányú terveinkről majd csak akkor írunk, ha már nem csak terv lesz.)

Reggelente viszont újabban hangversenyt tart a másik szoba zárt ajtaja mellett, bevetve a legmagasabb és lehetőleg leghangosabb hangszínét – ma reggel még a másik szobában lévő, az alvó-galériával egy szinten lévő galériára is felmászott, hogy biztosan meghalljuk, ne vesszen el csöppnyi hangja, míg felér két méteres magasságba. Korábban is eszünkbe jutott már, hogy esetleg van benne valami sziámi-vér (talán picikét nagyobb a füle az átlagnál, és a sziáminak, ha összefekszik egy házimacskával, eléggé házimacska-szerű utódai lesznek), és ez csak megerősíti: állítólag a bengálik és a sziámik tulajdonsága ez a reggeli vircsaft.

Aztán ha kinyílt az ajtó, elhallgat, és irány az ágy:

Ha viszont valaki megzavarja egy váratlan simogatásrohammal, csak győzze állni a pillantását:

Úgyhogy egyik reggel, ha már amúgy ember-módra elheveredett az ember-ágyban (oldalt fekve), megnéztem, hogy tetszik neki a puha dunnya. Nagyon. Vagy másfél óráig mozdulatlanul aludt benne, akkor is én rugdostam ki onnan, ágyazásra hivatkoza:

Azaz pontosabban a „mozdulatlanul” nem teljesen igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr421503272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kosztyaaaaaaaaaaaaaaaaa:)))) Imádom Kosztyát, mikor is vigyázok rá megint?:D Jó nagy már, kész felnőtt. Szerintem a kamaszkori lustaság vett erőt rajta, talán vegyetek neki egy gitárt, azzal biztos szívesen játszana, és megalapítaná a saját macska-metál bandáját:D
Hát valóban gyönyörü Kosztya, de már nem cica, hanem macska. Ha volna egy cica-társa akkor avval játszadozna és Ti néha pihenhetnétek is.
Ha készültök majd egy uj kiscica beszerzésére, vajjon van-e az orosz irodalomnak olyan nőalakja, aki majd méltó lesz, hogy a nevét a jövevényre átörökitse.
@robertnem: Nem, felhagytunk az oroszokkal, egyrészt mert Kosztya mellé oroszban csak Nyina dukál, másrészt meg elég is volt. Ezúttal félig a japán irodalomból, félig a japán hagyományból lesz név.

@Pilli: ha nem lennél beteg, hétvégén pont jöhetnél egy éjszakát vigyázni rá.
@
Bálint - Cicanapló: Mit szólsz ahhoz, hogy Suzuki. Nem irodalmi, de egy csomó druszája lenne!
@robertnem: Suzuki - a mi macskánk? :-D
Éppen most olvastam egy cicáról, akit egy Peugeot alatt talált a gazdája, ezért Peugeot Rozinak nevezte el... De mi magasabb polcról választunk neveket ;-)
@Lina - Cicanapló: Akkor majd használjátok a létrát is a megfelelő nivó érdekében.


süti beállítások módosítása