Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Nincs tovább

2009.11.02. 19:04 - Bálint - Cicanapló

Címkék: videó nyina

Reggelre semmit sem javult Nyina állapota. Már fecskendőből sem lehetett etetni vagy itatni. Elmentünk az Állatorvosi Egyetemre, ahová amúgy is szólt az ultrahang-beutalónk, és a betegirányításnál elmondtuk, mi a helyzet. A belgyógyász tanácsára így is ultrahangra mentünk, ez hasznosabb, mint egy egyszerű vizsgálat. Szegény Nyina némán tűrte a hasa leborotválását és az ultrahangozást, de közben végig folyt a nyála.

Az ultrahang viszont lényegében semmi elváltozást nem mutatott – mindössze egyetlen apróság volt a normálistól eltérő, de az orvos még soha nem találkozott vagy hallott (a tankönyveken kívül) olyan esetről, hogy ez önmagában ilyen tüneteket okozott volna, minden más elváltozás nélkül. Mindezek után tovább lehetett volna küldeni ismétléses röntgenes vizsgálatra (endoszkópos vizsgálathoz túl picike), ahol röntgennel figyelték volna, hogyan jön vissza a pépes táplálék. Ez azonban egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy megmutatta volna a bajok okát, másrészt pépes kaját sokkal ritkábban hányt ki a pici, így kegalább 50% eséllyel meghallgattuk volna, amit már annyiszor: „nahát, ennek nem így kéne lennie!”. A röntgenezés került volna az ultrahang tízezer forintján túl még egyszer ennyibe, és ha találnának valamit, a műtét újabb több tízezer forintba. Eközben a kicsiben csak pislákol az élet, nem mozog, hörög, nem mosakszik, nem hajlandó enni vagy inni, ha nem kap infúziót, jobb esetben borzasztóan kiszárad, rosszabb esetben idővel éhen is hal... A picike lábában lévő kanül miatt pedig még Kosztyától is elválasztva kell tartani, ami miatt Kosztya is teljesen ki van akadva, látni akarja a kicsit, nem érti, miért nem jöhet be a szobába.

Az orvosunk délután megerősítette a félelmeinket. Ha az ultrahang sem mutat semmit, és ha a cica nem reagál az agy hányásközpontjára ható gyógyszerekre (amik miatt nem kéne tudnia hányni, és amik után tíz perccel Nyina ugyanúgy hány), akkor valami nagyon súlyos dolog állhat a háttérben: a rosszul működő idegek miatt vagy folyamatos görcsben van a gyomra, vagy ellenkezőleg, szintén a rossz idegek miatt nem húzódik össze normálisan a gyomorfala, azaz úgy, hogy a táplálék továbbhaladjon a belek felé. Ha pedig ezt megműtik, Nyinának akkor is élete végéig pépeset kellene ennie, és folyamatosan gyógyszerezni kéne.

A cica kapott egy altatót, hogy elalvás közben végig simogathassuk (szegényke még ellazulva is hányt egyet, noha már semmi sem maradt a gyomrában), azt pedig, ami ezután jött, már nem néztük végig.

Nyugodj békében, kis picúr.  Utolsónak íme egy videó korábbról, amikor Nyina még szopizni szeretett volna, és hatalmas dorombolás közben kereste minden „szőrös” dologban a cicit. Édes volt, és egy kicsit szomorú is.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr321493823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én is nagyon sajnálom, de helyesen döntöttetek és első sorban Nyina érdekében volt helyes a döntés.

Nektek megmarad sok aranyos kép és video, sok kedves emlék Nyináról
Őszinte részvétem, gyönyörű macskosz volt...
Szegénykém... Nektek most nagyon nehéz, de neki ez így jobb. Erre gondoljatok. Jobbulást a lelketeknek!
Jajistenem, borzasztóan sajnálom, hogy így alakult...
Drága cica, nagyon sajnálom, hogy nem lehetett megmenteni. :'(
Igaz, hogy rövidke élete volt, de legalább végig érezhette, hogy szeretitek, ez a lényeg.
Őszinte részvétem Nyina miatt!
Remélem Kosztya kiheveri és vidám, boldog, kövér és öreg macska lesz, aki a rossz szokásaival az idegeitekre megy még vagy 10-12 évig!
szegény kis drága! :'(
megsirattam én is.

részvétem!
Fogadjátok részvétemet. Szerintem a cicák menyországába került.
ezt megkönnyeztem. részvétem!
Munkában vagyok, itt bőgök, mint egy idióta... :(

Jó cicaszülők voltatok, az utolsó, legnehezebb döntésig/percig, riszpekt; én mindig csak annyit remélek, hogy mindannyiunknak lesz ereje ilyen bölcsen önzetlen döntést hozni, ha majd egyszer (remélhetőleg nagyon-nagyon sokára) eljön a mi időnk is.

Sajnálom, hogy elment, de széppé tettétek a pici életét, és ahova most megy, ott már szopizni is tud. Jó utat, kicsi Nyina!
Nyina, R.I.P. , nektek meg részvét és riszpekt!
:((((((
Remélem, most már a Macska-walhallában keresi a cicit Odin szakállában, vagy Buddha lótusz-ölében dorombol, esetleg Allah simogatja a trón karfáján ülő Nyinocskát, míg együtt tekintenek le a világra...
Őszinte részvétem, együttérzésem. Én hasonlót éltem át júniusban Mihállyal.
Van ilyen.
Ez a természetes szelekció.
Nekem egy teljes alom döglött meg így 2 hetes korában.


süti beállítások módosítása