Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Kosztya és a számítógépek

2009.10.12. 22:12 - Lina - Cicanapló

Címkék: fotó videó kosztya

A férfiak műszaki lények (akarnak lenni). Megfigyeltem már, hogy van egy ilyen kényszerképzetük, hogy az XY kromoszómáik miatt mindenhez értenek, ami technika. Ez a hit és érdeklődés megvan Kosztyában is, aki mindig is nagyon szerette a számítógépet. Például érdeklődve bámulta a nyíl alakú egeret, amint mozog a képernyőn, vagy amikor gyorsan letekertem az oldal aljára, akkor az elszaladó betűket. Az alábbi videón is látható, amint Kosztya szakértő módjára tanulmányozza a képernyőn mozgó egeret.

Továbbá igen kedvelt szórakozása volt ifjabb korában az is, hogy az ölünkből felmásszon a gépre, klaviatúrára. Egyszer még csetelt is velem, lenyomta ugyanis az ü betűt és egy entert, miközben cseteltem az itthon maradt gazdával. Én nem várok el sokat a macskától, megértettem, hogy azt akarta mondani, „üdv”, és visszaírtam, hogy én üdvözlöm és sok szeretettel puszliom őkelmét.


Látva, hogy ennyire szimpatizál a képernyővel, megmutattuk neki a youtube-ról David Attenborough egyik madaras felvételét. Egyértelműen megállapíthatjuk, hogy tetszett neki, bár gyanús, hogy inkább a hanghatást értékelte, s nem a képet.

Ezen felbuzdulva felmerült bennünk, hogy veszünk neki egy hordozható dvd lejátszót, meg az Attenborough-összest, és amikor hozzuk-visszük, betesszük a dobozába, hogy legyen mit bámulnia nyávogás helyett. Aki adakozni akarna ehhez a projekthez, annak megadunk számlaszámot…
Azt még la kell szögeznem, hogy nálunk nem kedveltek a nemi sztereotípiák, tehát Nyinát is érdekli a számítógép. Csak én most nem hagyom, hogy rámásszon.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr921446234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esküszöm nem tudom, hogy a cicákat csodáljam-e jobban, vagy Titeket. Kosztya és Nyina szellemi fejlődéséhez minden emberi és technikai eszközt megadtok. Azt hiszem nem sokára ők jöhetnek hozzám az internetezés magasabb lépcsőfokára vezetni.
A fiam arra büszke, hogy a mi Jocó cicánk egyszer tudott felkiáltójelet is írni. Ehhez pedig ugyebár két billentyűt is le kell nyomni egyszerre.
Nincs már messze az az idő, amikor a cicáink egymással csetelnek? :))


süti beállítások módosítása