Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Nyina Mihajlovna Zarecsnaja

2009.10.10. 15:26 - Bálint - Cicanapló

Címkék: fotó nyina kosztya

Ma megérkezett hozzánk Kosztya társa, Nyina Mihajlovna Zarecsnaja. Nagyjából egy hete találtunk egy sintértelepről, az altatás elől mentett trikolor kislánycicát. Mostanra beszéltük meg a befogadást az ideiglenes gazdival, akinek látszólag az a foglalkozása, de legalábbis hivatása, hogy cicákat ment különféle telepekről, és megpróbál nekik gazdit keresni.

Ám amikor ma az állatorvosnál találkoztunk - nem akartunk még egyszer betg cicát befogadni, épp elég szomorú volt az első eset is -, azzal fogadott, hogy a cica valahogy megsebesült ma reggel; bakadt a lába a ketrecbe, vagy egy másik macska harapta meg, mindegy. Szegénynek nagyon csúnya seb volt a lábán, ráállni se tudott, és ezen kívül nagyon pici és gyenge volt. Hoztak viszont magukkal a hétvégi állatorvosi vizitre néhány másik macskát is: előtte még beugrottak az Illatos úti sintértelepre. Hoztak egy normál testfelépítésűnek tűnő, szintén trikolor cicát is, aki az orvos szerint egészséges volt; meg is kapta az első oltását. Mi pedig őt hoztuk el. A kis sebesülttel még sokáig kell majd orvoshoz járni, és amúgy sem baj, ha majd akkor talál gazdára, ha már kicsit megizmosodott. (Ez persze az optimista verzió.) El is kereszteltük hát Nyinának.

A hazautat nagyon jól viselte, mint egy egészséges kismacska, aki nem utál annyira utazni, mint egyes macskák. Néha kicsiket nyavintott, amikor eszébe jutott, hogy lassan megérkezhetnénk, néha pedig a kacsával játszott, ami a dobozban várta. De leginkább nézelődött vagy élvezte a simogatást.

Kosztya viszont kissé aggodalomra okot adóan fogadta Nyinát. Eleinte a farkát borzolva fújt rá, majd szagolgatni kezdte (utóbbi teljesen rendben van), azóta pedig ha csak alkalma nyílik rá, püföli. Nyina pedig úrinőhöz méltóan nem nagyon üt vissza (sajnos, pedig ráférne a másik kis dögre), csak amikor már nagyon pipa rá. Kosztya persze kis beszari, olyankor rémülten hátrahőköl, de aztán folytatja tovább. De mivel nagyobb is Nyinánál, testi fölénye elvitathatatlan, ez a szegény picike meg eléggé fél, még az ölemben ülve is kapaszkodni próbál, mint egy kis majom, ha csak megmozdulok. Nem tudjuk, mi lesz a dologból, de nagyon reméljük, hogy hamar lerendezik egymás közt a dolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr731440655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen érdeklődve várjuk a fejleményeket. Mi még nem mertünk bevállalni egy újabb egyedet. Szegény Zenegép pedig elég magányos. Biztos jót tenne neki a társaság. Persze, ha a 7 kilós kandúrunk nem csak egy játék erejéig szeretné élvezni a társat.

Sajnos eléggé teritoriálisan féltékenykedő fajról van szó.

Zenegép elég szelíd, meg már megfontolt, középkorú 6 éves ivartalanított kandúr, de aki 128.-szor is megtámadja a paplan alól kilógó lábujjadat, az vajon mit tenne egy kis gyüttmenttel?!

Talán, ha egyszer lesz hosszabb időnk otthon maradni - kivárni, amíg összeszoknak, vagy megkeresni az új gazdit, ha az újonc és Zabagép (mondom, 7 kiló) nem jönnének ki egymással...
Bezzeg, amikor Berci, a 25 kilós beaggle látogatott meg minket, akkor aztán Zenegép is úgy viselkedett, mint Nyina - egy darabig, aztán órákra elvonult a hűtő mögé. Berci meg ugatott neki, hogy "gyere vissza seggszagolósat játszani, pajti", a szomszédok nagy örömére.

"Dehogy megyek, Berci, alig nyílt ki az ajtó az érkezésetekkor, Te rárontottál a tálamra, kiittad a vizemet - no jó ezt nem bánom, mert én úgyis csak a fürdőszobai csapból vagyok hajlandó inni, s persze csak akkor, amikor valamelyik háziállatom borotválkozik, vagy fogat mos éppen. De még a kajámat is felzabáltad 3 harapással, amit én egy napig eszek! Hát ezért menjek ki?" Válaszolta Zenegép a fenti képeken jól látható szemrehányó testtartásával, szemvillanással.

Egy másik kellemetlen élménye a herélt kandúr Zenegépnek az volt, amikor a szemben-szomszéd nagynéni Tapi márkájú korcs kutyusával (R.I.P., Tapi) átjött és a kapuzárásos 14 éves Tapi fajtalankodni akart vele...
@Törcsi:Got_som'_weed?: Mármint Zenegéppel akart fajtalankodni Tappancs, nem a nagynénivel :)
Hát a "bárisnya" tényleg nagyon szép és remélem, hogy félénksége a helyismeret megszerzésével majd oldódik. Egyébként egyik képen nyilvánvalók Kosztya bünös gondolatai a jövevény hölggyel szemben. Egyébként nem igazságos, hogy ez a szegény Nyina még azt se tudja hova lehet elbujni, Kosztya pedig a helyismeret fölényével üldözi. Most még hátra van az, amikor Kosztya majd titeket támad meg, ha Nyinát szeretgetitek.
Vajjon Makarenko ilyen esetre mit tanácsol? Mama


süti beállítások módosítása