Cicanapló

Kosztya Gavrilovics Trepljov, a kis ezüstszürke és Sirajuki Naoko, a még kisebb, fóka színű sziámi cica hétköz- és ünnepnapjai

Csatlakozz te is!

Cicanapló on Facebook

Friss topikok

  • Nefernefernefer: Hova tűntetek??? Lassan egy éve se kép, se hang... :-( (2011.10.17. 10:27) Kis helyen is elfér
  • Lina - Cicanapló: @Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú... (2010.11.03. 16:27) Minden lyukba belefér!
  • Messzenéző Minyon: Bocsánat, hogy csak most kívánok boldog szülinapot Naokonak, de amikor ez a bejegyzés megjelent, h... (2010.10.01. 18:40) Boldog szülinapot, Naoko!
  • Zizzzencs: Meg is mutatom:) (2010.09.29. 15:03) Nosztalgia #4: Miből lesz a cserebogár?
  • robertnem: szerintem a két cica érzi egymás nembéli különbségét és boldog párkapcsolatban élnek az utód-nemzé... (2010.09.09. 08:27) Tisztaságügyi felelős

Minden lyukba belefér!

2010.10.18. 14:20 - Lina - Cicanapló

Címkék: fotó naoko

Hatalmas élettani feldezést tettünk: az egérlyuk csakis a macskák kedvére létezik. Teljesen egyértelmű, hogy mivel a macskák - a világ urai, mellesleg - úgy szeretnek a legjobban játszani, hogy játékot betuszkolják a leglehetetlenebb helyekre, majd onnan kirángatják, ezért az egerek – akik köztudottan a macskák első számú játékai a világban – azért rendezkedtek be ilyen életmódra, hogy szórakoztathassák uraikat.

Aki nem hiszi, járjon utána. Van például a játékegér, amelyről esett már szó itt és a facebookon is nem egyszer. Ez a macskáink egyik igen kedvelt játéka mostanság - nem mondanám, hogy a legedvesebb, mert versenyben áll a világ legegyszerűbb madzagjával, de erről máskor essen szó. Szóval ez az egér például nyilvánvalóan arra született, hogy elrejtsék mindenütt. És ez semmi, de az egész világ úgy van kialakítva, hogy el lehessen benne rejteni az egereket! Például megfigyeltétek-e már, hogy milyen tökéletes a cica-tányér kialakítása: külön egérlyuk van rajta:

És a macska ezt az egérlyukat mi másra használná, mint arra, hogy jó mélyen belelökdösse az egeret. Aztán addig ügyeskedjen-ügyetlenkedjen az előhalászásával, amíg az összes víz ki nem ömlik a tálkából.

Aztán ott van a másik lekdvesebb egér-rejtőhely, a fotel. A fotelben az a jó, hogy nehéz, szóval külön kihívást jelent a gazdák számára, hogy kihalásszák alóla az egeret, nem úgy, mint a tálkánál, amit egy ember könnyen felemel. Itt viszont mindenki megdolgozik azért,  hogy a macska boldog legyen.

Meg aztán a fotel kiterjedése nagy is. Így történhet meg, hogy a macskának sikerül annyra mélyen bepofoznia az egeret a fotel alá, hogy már nem éri el. Ilyenkor aztán lesben áll, hátha a fránya egér megmozdul, és kijön, hogy ő újra lecsaphasson rá:

Hát, önjáró játékegeret még nem láttunk, ezért ekkor lép életbe az erőművész gazda, aki elérángatja a kisegeret imádott macskái számára. Vagy pedig az állat ráun a várakozásra, távozik, és később nagyon örül, amikor az egér ismét előkerül.

Míg ezeket a sorokat írtam, Naoko öt perc alatt eltüntette az egeret a fotel alatt. Újabb öt percet strázsált, hátha előkerül, majd mostanra lemondóan távozott. Ha előrángatnám az egeret, és újra zörögni kezdene, biztos megint itt állna. Csak éppen nem kérdés, hogy ki unja meg előbb ezt a játékot...

Kövesd a Cicanaplót a Facebookon is!                    Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://cicanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr222380949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pont ilyesmiről készülök bejegyzést fabrikálni, hogy milyen interaktív is a játék, amikor a cicus elpakolja a vackait - nálunk a hűtőszekrény alá, rendszeresen -, aztán addig könyörög és/vagy szerencsétlenkedik, amíg az egyik gazdi ki nem halássza a bizgentyűjét - hogy aztán egy perc múlva megint eltüntethesse ugyanott. :)
A cicatál funkcionális felépítésére még fel sem figyeltünk, igaz, a macskák sem, szerencsére. :P
Ezek a fránya játékegerek, hogy van pofájuk nem előjönni! :))
Jocónak jobb a "játékegere": a hét végén is hármat (vagy többet is, de hármat láttunk) fogott belőlük, mert ők biza előbb-utóbb előjöttek, bár ezt aztán jól meg is bánták. De gondolom, nem örülnétek a lakásban egy ilyesfajta "játékegérnek", még ha nem is kéne őket minduntalan előhalászni :))
Szerintem ennél csak az a jobb, amikor maga a cica mászik be ylna helyre, ahonnan aztán nem tud előjönni. Nálunk a frigó volt az...
Nálam odahaza, hétvégére Molly létező összes játéka vagy a kanapé, vagy az ágy, vagy a komódszekrény alatt található.
S amikor már a folyosó kellős közepén találom a lefolyó dugóját, tudom, hogy minden játékát sikerült a leglehetetlenebb helyre betuszkolnia.
@mickie: Látszik, hogy ez általános szokás akkor. ;-)

@Messzenéző Minyon: Valóban, inkább kirángatom a műegeret, mint hogy igaziak szaladgáljanak itt... :-D

@nyúlmama: Na, itt a macskának kutya kötelessége kimászni onnan, ahová bemászott. Habár azóta tiltott terület számukra a konyha, amióta Naoko egszer bevackolta ott magát a legutolsó szekrény mögé, és erővel kellett kirángatni...

@Pilled: Nálunk a legnagyobb raktár a konvenktor alatt van. ;-)
Kedves Gazdi, fotelemelgetés helyett ajánlom a partvis-nyelet. Attól nem lehet sérvet kapni.
Amikor a kisfiunk még a kúszómászó korszakát élte, ő dugdosott el minden kis vackot az ágyak, stb. alá. A kipiszkálásukra rendszeresítettünk egy hosszú, fém cipőkanalat (kb. 50 cm-es). Kardnak neveztük el, imádta, ha azzal huzigáltuk elő a játékait. Szerintem sokszor már csak a "kardozás" reményében is eltüntetett dolgokat.
Mivel lapos, minden alá befér, és mivel fém, még csak el sem törik.

Nekünk bevált. Igaz, nem macskák miatt kellett, de a probléma roppant hasonlónak tűnik :)).
@penna: Én mindig mondom, hogy a kisgyerekek meg a macskák egyformák :)
Pennának igaza van! Nektek is ott log a fogason egy hosszu cipókanál! Ez valóban jobb ötlet, mint a partvis-nyél
Pennának igaza van! Nektek is ott lóg a fogason egy hosszu cipőkanál. Ez tényleg jobb ötlet, mint a seprőnyél
Bálint, majd meglátod, hogy nem egyformák! Pl nem lehet őket egyedül otthonhagyni, meg szerencsére - jó esetben - nem végeznek otthon légtornászi mutatványokat, amitő az ember frászt kap.
Hö, hö, Bálint, csak egyet mondok. Nem lesz olyan, hogy "nyugis délelőtt kicsinyke játékkal, sok alvással,", vagy " a macskák délelőtti programja 8-1/2 1-ig:alvás az ablakban".
Viszont simogatni garantáltan többet lehet őket.....
Jaj, de ismerős ez a helyzet! Bár az én Kirám nem jár jól az eldugdosással, mert az összes játéka maximum a tavaszi nagytakarításkor kerül elő. :) A kedvenc reflexlabdáját (amit mindig vissza is hozogatott szorgalmasan) pedig már legalább egy éve nem találom. Néha feltűnik, akkor csodálkozom, hogy jé, hát ez még megvan, aztán fél óra múlva már megint nincs sehol. :)
Mentségére legyen mondva, két lakásban is górhatja a játékokat, a másik lakásban ráadásul egy vadászgörény is támogatja ebben, bár annak legalább megvannak a megszokott helyei, ahova dugdossa az elcsent darabokat. Az ügyes gazdi meg tesz oda valami ajtócskát a könnyebb előhalászás érdekében. (Általában a pipereholmijaim kerültek elő onnan :) )
@Gala: Most az egerek is elbújtak valahová egy ideje. Szomorú...


süti beállítások módosítása